(Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på euroman.dk på dansk, her er den i norsk versjon)

Det er hard konkurranse i reisebransjen og mange tilbud. Du kan raskt bruke flere dager på de ulike søkemotorer i jakten på de gode tilbud. Men om du benytter noen av disse tipsene, sparer du både penger og tid. Du vil ikke tro du har klart deg uten.

 1. Slik booker du hotel til restplasspris

Du får fine tilbud via Hotels.com, Booking.com og Momondo. Men om du virkelig skal gøre et kup, skal du gå for de priser som er så hemmelig at hotellene ikke vil vedkjenne seg det. Dersom det bliver kjent i markedet at rom selges for disse prisene, vil det bli vanskelig å opprettholde de høye prisene. De fleste hotel selger derfor sine restplasser via egne tjenester. Hotwire.com er den mest kjente. Du får vite hvilket området hotellet ligger i, hvor mage stjerer det har og brukernes rating. Du får også vite hva slags faciliteter hotellet har. Et eksempel: Femstjerners Sheraton i Stockholm koster normalt 3656 DKK per nat i dobbeltrum, lit over de flestes reisebudget. På Hotels.com får du værelset til discount 1590 DKK. Mens på Hotwire.com får du et ”hemmelig” femstjerners med spa og gode ratings for 1090DKK, og det er meget sannsynlig det er det samme rum. Besparelsen er på sytti procent.

 1. Bytt fly i mellomlandingen

Du har sikkert selv funnet ut av at en flyreise gjerne er billig ud av landet, men dyrere hjem igjen. Det er svært tidkrevende å måtte sjekke prisene for alle flyselskapene. På søkemotorene får du til en viss grad tilbud om returreise med et annet flyselskap dersom det er billigere. Men for å få full oversikt over de hemmelige smuthullene, skal du benytte en søkemotor som også sjekker om du kan mellomlande og fly videre med et nytt selskap. Skypicker.com er en sånn søkemotor, og de har også en app. Om du kan spare penger ved å mellemlande i Praha på vei til Barcelona, får du vide det her. Det er også en av de beste flysøgemotorene, da de har oppdaterte priser for alle billigselskapene.

 1. Bestill ungdomsbillet

Ungdomsbilletene kommer ofte ikke opp i søkeresultatene. Men er du under 26 år kan bestille ungdomsbilletter som gjerne er langt billligere enn voksenbilletter. Både SAS og Norwegian har gjemt disse tilbudene på sine hjemmesider.

 1. Bestill sportsbillett

Dette er et virkelig gulltips. Normalt skal du for å få tak i en billigbillett gå med på at den ikke kan endres og avbestilles. I tillegg skal du velge mellom å køpe billett hos Norwegian og betale ekstra for baggasje, eller velge SAS som har en koffert inkludert i prisen. Dersom du er medlem av Dansk Idretsforbund eller en annen sportsklub, er du kvalifiseret til sportsbillett. Hva får du så? Du kan gratis afbestille billetten frem til en time før aganag, det skal du gerne gøre via telefon, og få full refusion. Du kan gratis endre dato. Du får ta med deg to styk gratis bagasje, og den ene kan være golfbag eller sykkel. Det betyder at du kan bestille en sportsreise når du ser et billig tilbud, selv om du ikke er helt sikker på om du kan reise.

 1. Hold styr på alle dine bookinger

Du har laget noen riktig smarte bookinger, du skal fly med flere ulike flyselskap og bo på ulike hoteller og huske hvor du bestilte leiebil. Du trenger en app som holder styr på det hele for deg. Appen TripIt har en genial funksjon. Du bare forwarder din bookingbekreftelse på mail til plans@tripit.com. Så importeres dine reiseplaner automatisk og organiseres i et oversiklig format. Den er helt til å bli avhengig av. Det finnes som en gratisversjon som holder lenge for de fleste.

 1. Betale med kredittkort

Det kan koste noen få kroner ekstra når du skal betale, men det svarer seg hurtig å betale reise, hotell og leiebil med kreditkort. De fleste kreditkort har nemlig reiseforsikring inkludert når du betaler med kortet. Så slipper du å kjøpe en separat forsikring. Men om du er virkelig smart, tegner du et kort der du også får bonunspoeng på kjøp. SAS American Express Platinum er et eksempel på et slikt kort.

 1. Dobbeltbook – avbestil

Noen ganger er du ikke fleksibel på dato. Prisene går opp om du venter, men det er også en sjanse for at det dukker opp noen billige restplasstilbud. Gjør det enkelt. Book en flybillett med gratis avbestilling (se punkt 4) og book et hotell med gratis avbestilling i god tid før reisen. Finner du noe billigere i løpet av de neste månedene, avbestiller du bare og kaster deg på lavpristilbudet. Så har du backup.

 1. Ikke betal for flysete – sjekk inn dobbelt

Flyselskapene vil gjerne ta ekstra betalt for at du får velge sete. Det er stort sett bortkastede penger. Det er enkelt å sørge for at dere både får sitte sammen og får velge sete. Du får en tekstmelding fra flyselskapet når flighten er åpen for checkin. Så sjekker du bare inn og får utdelt et automatisk sete. Men når du kommer til flyplassen går du til insjekkingsautomaten selv om du allerede er sjekket inn. Så velger du bytt sete og ser om det er noe bedre sete ledig for deg. Det er gratis.

 1. Gratis leiebil

Leiebilselskapene tilbyr gratis leiebil og gjerne også dekket bompenge og bensin for å få sine biler tilbake til base camp. Du er altså selskapets returchaffeur. Noen selskaper gjør dette mer systematisk enn andre. Sjekk ut nettstedet returbil.no for mer informasjon.

 1. Få refunsjon på billigbilletter.

Selv om du har kjøpt en billigbillet til noen få hundre kroner, har du krav på refusjon om den ikke benyttes. Du kan ikke få igjen billettprisen, men du kan få igjen flyplassavgiften. Selskapene er ikke speisielt optatt av å opplyse dette, men om du kontakter dem, plikter de å gi deg den ubenyttede avgiften tilbake.

 1. Rabattkoder på leiebil

De store leilebilselskapene har en rekke avtaler med private foreninger og firma. Det er stor sannsynlighet for at du allerede er medlem av noe som gir deg rabatt. Du kan også søke på nettet. Avis sine rabattkoder heter AWD, og Hertz sine rabattkoder heter CDP. Sixt sine rabatkoder heter CD.

Artiklen ble også distribuert fra Euroman.dk til Berlingske Tidende.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *