Se link lenger ned i saken til powerpointpresentasjonen som viser tallene som rettferdiggjorde kjøpet av Nokia.

Mange er glade i å trylle med tall. Det var også Steve Ballmer i Microsoft da han for bare 15 måneder siden kjøpte Nokia. Ja, Nokia. Nå er invisteringen avskrevet med 40 milliarder kroner, 95% av verdien selskapet ble kjøpt for. Det er 86 millioner i tap om dagen. I rettferdighetens navn skal det sies at beslutningen nok ble tatt i 2013, men likevel. Se på grafen nedenfor. Den viser med all tydelighet hva Microsoft gjorde feil. Folk elsket, og elsker, Android. Det er ingen som vil ha det tredje meste mobilsystemet i verden.

Selskapet har kjørt en aktiv strategi for å plante Nokiamobiler i filmer og serier. For eksempel er den prominent i House of Lies, hvor det nærmest er komisk at alle hovedpersonene bruker telefonen som veldig få har.

Nokia Lumia i House of Lies.
Nokia Lumia i House of Lies.

Jeg har også vært med å på å spå galt om fremtiden mange ganger. Jeg hadde for eksempel så stor tro på wearable computing at jeg trodde Google Glass ville ta helt av. Det skjedde ikke. Fordi det teknologinerder synes er gøy, blir ikke alltid poulært. Google Glass er en uhøflig teknologi, det går ikke.

Da Microsoft gikk inn i Nokia, var det etter grundige kalkyler. I 2018 skulle de nå 15% av markedet for smarttelefoner og ha en årlig inntekt på 350 milliarder fra det. Isteden har de mellom to prosent og ingen vekst.

Her kan du se tallene det var basert på.

Folk som forstår brukerne bedre enn økonomene i Microsoft hadde rett helt fra starten. Oppkjøpet var en fiasko.

IDC: Smartphone OS Market Share 2015, 2014, 2013, and 2012 Chart

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *