København er hovedstaden i Norden. Akkurat nå er halve byen preget av en massiv utbygning av metroen som kommer til å ta en halv generasjon. Metroen i København er laget på en måte som ville gjort Tokyo stolt. Vognene er helautomatiske, det er ingen fører. Den er superpresis.

Samtidig er den maskinell og upersonlig. Robottoget venter ikke på deg når du er femten sekunder for sent, eller når du må bråsnu fordi du har lagt igjen din veske. Det er menneske versus maskin.

Sjællands Symfoniorkester, Copenhagen Phil,  gjorde noe med det. I denne fantastiske videoen laget som reklame for radiokanalen Radio Klassisk, visualiserer orkesteret møtet mellom musikk (vanligvis via headset i ørene) og daglig pendlig. Men effekten får deg til å ta en pause fra hverdagen.

Ikke bare det. Du får lyst til å høre mer på klassisk. Radio Kassisk sender kun på nettet og du kan høre dem her, slik jeg gjør nå når jeg skriver dette.

Musikken er forøvrig Peer Gynt av Grieg. Videoen som er lagt ut på YouTube er kalt “Flash mob in the Copenhagen Metro”. Og gir plass til en liten digresjon til slutt. Flashmob er et begrep som ble lansert av Howard Rheingold i boken Smart Mobs: The Next Social Revolution. En forutseende bok om hvordan mobilen kommer til å forandre måten vi lever på og måten demokratiet utfolder seg på. Verd å lese.

0

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *