Larry Page har siden oppstarten av Google hatt en visjon om å lage en søkemotor som kan finne alt nårsomhelst hvorsomhelst. Google Glass er enda ikke på markedet i full skala, men prototypene er der ute. Med Glass søker du på nettet med munnen: “Ok, Google. Show me weather for Oslo”.

Nå søker du også med munnen på mobilen. Nå kommer operativsystemet Android, som lages av Google, med innebygget Voice Search som er passivt aktivt. Det betyr at telefonen lytter til deg hele tiden. Når du sier “Ok, Google” snapper den opp dette og tar automatisk det neste du sier som en søkefrase.

Allerede nå kan du teste stemmesøk-funksjonen i applikasjonen Google Search på iPhone eller på vanlig Google søk på Android. Den er imponerende god og på norsk.

Søk og søkemotoroptimalisering kommer til å endre seg for alltid. For med stemmesøk er det ikke nøkkelord som skal optimeres, det er setninger, konsepter og problemstillinger.

For brukerene er dette bra. Det betyr at flere må fokusere på å lage kvalitetsinnhold som faktisk gir svar. Isteden for å lage lettvint innhold som gir trafikk til populære søketermer.

OK, Google. Dette er bare begynnelsen.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *