image

Klassekampen hadde en betimelig artikel i helga om journalister som nærmest opererer som Apple fanboys under lansering av selskapets nye produkter. Det er en nyttig påminnelse for mange av oss. Men jeg må likevel skrive denne bloggen, som løser et problem mange sliter med (hei, Trygve). Nemlig hvordan du  får opprettet en amerikansk konto i iTunes Music Store og fylt på kontoen.

Det er minst to årsaker til at du ønsker å gjøre dette:

 1. Du har importert en splitter ny apple-dings som er lansert i USA men ennå ikke kommet til Norge. For eksempel iPad. For å laste inn programmer på den trenger du en amerikansk iTunes konto.
 2. Du er lei av å stjele film på ThePirateBay og ønsker heller å betale for film og serier.

Slapp av. Selv om det er en del ting du må gjøre, er det ikke vanskelig. Regn med at det tar litt tid og kast deg over oppgaven.

Det er to ting du skal få til. For det første skal du få til å lage en konto som er amerikansk. Du kan altså ikke bruke din gamle iTunes konto. Så skal du fylle på med penger. Vi tar det første først.

Slik får du amerikansk iTunes konto

 1. Logg deg ut av iTunes
 2. Trykk på Logg inn (øverst til høyre) og velg "Create New Account" eller "Opprett ny konto"
 3. Bla deg gjennom et par sider med bla bla
 4. Du må registrere den på en ny epostadresse. TIPS: Har du gmail, kan du bare legge til et +usa før alfakrøllen, så går likevel mailen til din vanlige innboks. Eks: minkonto+usa@gmail.com
 5. Når du kommer til siden der du skal registrere adresse, legger du inn en amerikansk adresse. Lån en adresse av noen du kjenner. Sjekk www.whitepages.com.
 6. På skjermbildet der du taster inn adressen, skal du velge "None" som payment option dersom du ikke har et kredittkort med amerikansk adresse.

Logg deg inn med din nye konto om ikke dette skjer automatisk.

Slik fyller du på en amerikansk iTunes konto uten amerikansk kredittkort

Dette trikset er velkjent og velbrukt. Det kan virke skummelt, men funker superbra.

 1. Teknikken er at du kjøper en voucher, et slags kontoantkort for iTunes, og bruker dette til å fylle penger på kontoen.
 2. Slike kort er det lettest å kjøpe på ebay. Søk på itunes us gift card eller itunes us voucher.  Du må regne med å betale litt mer enn pålydende. Du kan også kjøpe de i Apple Store i USA.
 3. Koden får du levert på epost eller via meldingssystemet i ebay.
 4. Når du har fått koden går du til forsiden av iTunes Music Store inne i iTunes programmet.
 5. I høyrefeltet ser du et menypunkt som heter "Redeem", som du velger
 6. I feltet som kommer opp, skriver du inn koden du kjøpte på ebay.
 7. Pengene popper rett inn på konto og saldoen din vises øverst til høyre.

For å sjekke at alt gikk fint, kan du nå for eksempel svi av et par dollar på en episode av Mad Men, eller bruke en dollar på en kalkulator til iPadden din.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *