Det er historisk billig med bærbare pc'er om dagen. Spesielt de små minipc'ene er latterlig billig. For eksempel selges Acer Aspire One D250 for bare 1899 kroner på flere nettbutikker. Da vi testet denne maskinen på klikk.no fikk den en akseptabel firer på terningen. Men med dagens prislapp blir det et absolutt gullkjøp.

Jeg har selv hatt forgjengeren A150, som har noe mindre skjerm og vært veldig fornøyd med den (helt til skjermen knuste). Den kjører greit på Windows XP, men blir raskt med Linux for eksempel JolliCloud. Det rapporteres også om at den kjører veldig bra med Windows 7, men dette har jeg ikke fått testen enda.

Men det er fortsatt en minipc som er ganske ribbet. Men med litt mekking kan du bole opp maskinen til imponerende ytelser. Billigversjonen av D250 selges nemlig med et billig 3 cellers batteri. På denne maskinen er det omtrent slik at batteriet varer i en time per celle (uten sammeheng forøvrig).

Lødningen er å gi maskinen en klumpfot. På nettet får du kjøpt 12 cellers batteri. Akkurat nå koster det 362 norske pluss moms med gratis frakt å bestille et slikt batteri på imponerende 10400 mAh batterikapasitet på ebay.

Det kommer til å stikke ut som en klump bak på maskinen og det øker vekta på maskinen med 630 gram.. Men du vil til gjengjeld ha en laptop som klarer seg uten ladning i 12 timer til ende. Det hadde vært noe for påskeferien.  Slenger du på en dollar får du med en tollfri billader også. Og fortsatt har du det originale tretimersbatteriet i reserve. Og det bruker du når du er opptatt av at maskinen skal være liten og bærbar.

Sammenlagtprisen for minimaskinen blir fortsatt under 2.500 kroner.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *