Selskapet Nettbuss har nettopp bestilt et dusin svære hybdribusser av typen Volvo 7700 Hybrid. Arendals Avis har tidligere skrevet om at selskapet har testet ut denne typen.

Teknologien er den samme som vi kjenner fra Prius og Insight. Men effekten er svært mye større når den benyttes på en buss. Dessuten er det bar for bymiljøet når bussen får automatisk start/stopp slik at motoren slår seg av ved holdeplassen. Batteriet lades når bussen bremser, og det er store krefter i sving når en buss bremser. Batteriet, som selvsagt er av typen Lithium-Ion er plassert på taket og er vannavkølt og yter 4.8 kilowatt timer.

 At elektromotoren brukes til å akselerere bussen opp til en fart på 20 kilometer i timen, kommer til å merkes for alle som bor i nærheten av en busstrase med kryss eller holdeplass, i form av mindre støy.

Green Car Congress skriver at dieselforbruket går ned med 30 prosent, mens andre kilder snakker om en halvering av Co2 utslippet. Volvo sier 35. Jeg tror mest på det første anslaget, som uansett er veldig bra.

Mer om bussen på Volvo sine nettsider. Den kommer på veiene i Norge til sommeren.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *