Det er forbasket irriterende. Du kan hele låta. Du kan synge den høyt. Du kan også teksten. Ihvertfall nesten. Men du klarer ikke å komme på hva låta heter eller hvem som har laget den. To tjenester som er kjent for de innvidde kan hjelpe deg.

Den første er godt kjent for alle som har iPhone. Shazam er blant de mest nedlastede programmene til iPhone, men finnes også for Nokia, Blackberry og Android telefoner. Programmet har en database på åtte millioner låter. Hvis du hører den på radioen eller på tv'n, holder du mobilen opp mot lydkilden og ber den finne ut hvem det er. Overraskende presist og raskt klarer den som regel det. Veldig fascinerende leketøy og kul bruk av mønstergjenkjenning for lyd.

En annen tjeneste som ikke er like godt kjent, men minst like nyttig  er tjenesten lyrster. Lyrster er laget så enkelt at det er vakkert. De har rett og slett laget et Googlesøk som søker i 350 nettsteder som har spesialisert seg på låttekster. Resultatet er at når du søker på "her kommer den kalde fine tida" (du la kanskje merke til at konservative Aftenposten hadde en strofe fra denne Jokke-låta på forsiden sin i dag?) Resultatet er en ny tjeneste.

Lyrster har brukt Google Custom Search som har et stort potensiale. På klikk har jeg blant annet satt opp et Google Custom Search som søker i alle klikks nettsteder. Søket er på mange områder bedre enn vårt egne interne søk. Verd å sjekke ut.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *