I morges våknet jeg til NRK Nyhetsmorgen som kunne fortelle at VG i dag hadde saken "Familiebilkjøperne er TAPERNE". Det første jeg tenkte var at det ikke er mange problemer i landet vårt om det verste med statsbudsjettet er om det går ut over familiebilkjøperne. Det neste jeg tenkte var at dette umulig kan stemme. Jeg leste jo tallene i går.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan Dagbladet med vilje lyver på trykk. I dag er det altså VG sin tur. Journalistikk er for mange kunsten å beherske å lyve på trykk uten å bli tatt for det.

For å ta konklusjonen med en gang. Familiebilkjøperne er ikke taperne i omleggingen av bilavgifter. Derimot er kjøperne av familiebiler med store motorer taperne. For de aller fleste av de populære familiebilene i dag, vil du nå kunne velge motoralternativer som er billigere enn i dag.

Her er noen eksempler på bilmodeller som selges med motoralternativer som blir billigere etter omleggingen.

  • Audi A6 2.0 TDI e blir billilgere
  • Mercedes E200 CDI blir billigere
  • Volvo V70 Drive blir billigere
  • Ford Mondeo 2,0 TDCI ECOnetic+ blir billigere
  • Toyota Avensis 2,0 D-4D DPF blir billigere
  • Opel Insignia 2,0 CDTi i flere typer blir billigere
  • Volksvagen Passat 2,0 TDI BlueMotion og flere andre modeller blir billigere

Dette var bare et lite utvalg. Det betyr altså at alle de mestselgende familiebilene blir billigere om du velger rett motor. Er det da sant det VG skriver i dag?

Men ikke ta det fra meg. Ta det heller fre Erik Andresen som er administrerende direktør i Bilimportørenes Landsforening og som uttaler seg i Dagens Næringsliv i dag.

Det finnes også greie familiebiler som kommer ut i null eller med noe nedgang i pris når CO2 utslipp får større vekt i avgiftene. Mercedes nye E-klasse slipper for eksempel ut 139 gram, VW Passat og Ford Mondeo har også aktuelle modeller.

Det setter en ekstra spiss over VG løgnaktige oppslag på papir i dag at de har valgt å ikke lyve i nettugaven. Tittelen der er nemlig "Familiebiler og C02-snille biler ned i pris". Hvorfor er det greit å lyve på trykk men ikke på nett?

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *