Audi er kjent for å lage konservative, solide og spreke biler for folk som liker å kjøre hardt. Det sier mye om hvilken revolusjon som har skjedd på elbilfronten at Audi i dag lanserte planene om å lage en versting av en sportsbil basert på ren elektrisitet.

3924863410_47815ac153

Konseptet er det samme som Tesla Roadster, som liggeret par hakk foran Audi, siden de kun lager elbiler. En lett supersportsbil basert på en eksisterende bil (henholdsvis Lotus Elise og Audi R8), trimme vekten mest mulig og lasse inn så store litium-ion batterier som mulig. Resultatet er en sinnsvak akselerasjon.

Grunnen til at produsentene satser på sportsbiler til å begynne med, er ren kommersiell. Det koster mye å produsere få biler. Skal man selge dyre biler må de være sportslige. Etterhvert som produksjonstakten går opp og kostnadene ned, svarer det seg å lage modeller som appellerer til flere. Det er Tesla Model S et eksempel på. Du trenger ikke være astrolog for å tippe at vi får se flere familiebiler basert på ren elektrisitet det neste året.

Les mer om lanseringen i diverse artikler på nettet.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *