ee-saab

Det svenske firmaet Electroengine in Sweden AB har fått omtale i både VG og Dagens Næringsliv de siste dagene for sitt nye produkt. Systemet True Electric er et system som kan bygges inn i vanlige bensin- og dieselbiler og som konverterer bilen til elektrisk drift.

Demobilen er en Saab 9-3 med en toppfart på 180 kilometer i timen, 0-100 på 6,5 sekunder og en rekkevidde på 20-25 mil.

Saken ble først omtalt i Sverige av nettsiden Elektronik Tidningen. Der går det klart frem at selskapet ikke har tenkt å la deg rulle gammel-Volvoen inn på verkstedet med det første. De ønsker først og fremst å selge dette systemet til bilfabrikker slik at gammeldagse bilfabrikker enkelt kan bygge elbiler.

Deres mål er å ha en ombyggingsfabrikk oppe å stå innen 2013 og det skal koste mellom 50 og 100.000 svenske å bygge om.

Leserne til Elektronik Tidningen er svært kompetente. En av leserne minner om at Sverige allerede har innovative bedrifter som lager hybridløsninger, som Stridsberg Powertrain AB. En annen leser om at gjør det selv ombyggingssett til elbil er noe som har vært på markedet lenge. Ta for eksempel en titt her.

Google AdSense – Automatic placement

One thought on “Bygg om gammelbilen til elbil med nytt kit

 1. Hei

  Synes dette er noe missvisende info.
  50-100.000 for å bygge om bilen?
  Er dette med batterier og arbeidet?
  Hva med typegodkjenning?
  Og 2013 er jo veldig lenge å synse til?
  I Elbilmiljøet forandrer alt seg innen mnd av og til. Noe kommer noe kommer ikke, men en ting er sikkert: Noe kommer.

  Mvh Tommy Rasmussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *