2010-toyota-prius

Det er sjelden jeg leser så ekstatiske anmeldelser som denne. Men Hegnar Online tar hatten av for Toyota Prius 2010, som ble presentert for pressen denne helgen. Det betyr i praksis at fabrikken arrangerer sponsetur for journalistene som så får prøvekjøre bilden og deretter skrive sin mening. Selv om Hegnar kaller det en test, er det altså bare en liten prøvekjøring. Men de konkluderer med at bilen underholder, imponerer og er latterlig gjerrig og dessuten billig.

Også TV2 sitt nettsted, Broom, har prøvekjørt Toyota Prius III. Broom sutrer litt over bilavgiftene i saken sin, noe som er lite kledelig i en reportasje. Årsaken er at volumavgiften på Prius har gått opp siden det nå er en 1.8 liter mot tidligere 1.5 liters bensinmotor. Da er det rett og rimelig at avgiften også er noe høyere.

 

Prisene blir fra 265.000 til 340.000 kroner.

Jeg har tidligere skrevet at salget av den nye Priusen tok fullstendig av i Japan da den ble lansert for noen uker siden. Og det ble den mest solgte bilen i hele Japan i mai.

Også Dagens Nyheters sin motorsatsning Allt om Motor har tester Priusen. De gir den terningkast fire. Artikkelen er tydeligvis skrevet i en fei, for den inneholder en rekke feil. Blant annet oppgir de utslippstall for den forrige modellen.

UPDATE: Nå har også bilnorge.no skrevet om bilen.

Technorati Profile

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *