Jeg har skiftet ut et 140 år gammelt tregulv i trehuset der jeg bor. Det tok månedsvis med planlegging og noen intense uker med arbeid.

SDC10405 

Slik så soverommet mitt ut i utganspunktet. Gulvet så helt greit ut. Det var et opprinnelig furugulv fra 1800-tallet. Men det knirket fælt, hadde store sprekker og nesten ingen isolasjon under. Det skulle vise seg med all tydelighet da jeg brøyt opp gulvet.

SDC10417   

Her er gulvet fjernet. Det var ingenting annet enn furuplankene som var banket ned i bjelkelaget. Under skjulte deg seg en masse luft, samt det som var igjen av stubbloftsleira som ble brukt til isolasjon i gamledager. På bildet er vi i gang med oppretting av gulvet. Det gjøres ved å legge på nye dragere som festes i vater i det eksisterende bjelkelaget. Dette er den letteste måten å rette opp på. Rett gulv er ikke bare fint, det er også nesten en forutsetning for å få et bra resultat når du skal legge gulv til slutt.

 SDC10421

I tomrommet mellom bjelkene la vi Rockwool Stålstenderplater for å isolere. Dette bildet er fra et annet rom enn over, men viser godt hvordan det funker. Vi lot den gamle støvete leira ligge og bare la platene oppå.

Oppå isolasjonsplatene la vi et undergulv med spalter av forskalingsbord. Dette blir underlaget til trinnlydsplatene.

Her har vi fått på trinnlydsplatene og er allerede på lag tre i gulvet. Mattene bare skjæres til og legges i forband. De bygger 20 milimeter.

Så er det på med gulvspon som limes sammen, men som ellers ligger flytene. Kiles ut fra veggen. Lag fire.

Her er endelig overgulvet på plass. Her legges et gulv som heter Ask Millenium. Under gulvet er det rullet ut ullpapp. Lag fem og seks. Gulvet limes og legges flytende.

Siden gulvet er blitt høyere, må døra heves. Her er den jobben gjort. Nå mangler bare lister og det elektriske.

Her er det ferdige resultatet. Når vi først var i gang, malte vi tak og vegger også. Resultatet ser bra ut og konstruksjonen er lysår bedre enn det den var i utgangspunktet. Sjekk varmeovnen under vinduet og sammenlikn med det første bildet. Ser du godt etter ser du at gulvet er noe høyere, men i praksis ikke noe du merker.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *