Grafen under viser salget av Toyota Prius i Japan de siste månedene. Den viser at salget tok helt av i mai og solgte hele nesten elleve tusen biler. Den var den mest solgte bilen i Japan denne måneden. Måneden før var også oppsiktsvekkende. Da var kliss nye Honda Insight den mest solgte bilen. Det ser altå ut til at Japanerne er blitt hybridgale. Litt merkelig automatisk oversettelse av den japanske salgsstatistikken til Norsk (via Google Translate) finner du på nettsiden Jada.or.jp.

Den nye modellen Toyota Prius 2010 ble lansert den 18. mai i Japan. Manger har nok utsatt kjøpet frem til da.

Jeg snappet opp saken fra bloggen Green Car Congress.

Til sammenligning solgte Toyota i følge OFV 1467 Prius i 2008. Jeg har ikke tall for 2009.

 

6a00d8341c4fbe53ef011570bdbd66970b-800wi

Google AdSense – Automatic placement

One thought on “Salget av Totota Prius tok helt av i mai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *