2011_chevrolet_volt_press2_image_011 Dagbladet.no skriver oppiktsvekkende innsiktsfullt om bil i dag.  I artikkelen nevner hun fem grunner til at Chevrolet Volt ikke vil klare å møte konkurransen. Mye av saken stammer egentlig fra Wall Street Journal. I saken nevnes to viktige kritikker mot Volt.

  1. Den blir for dyr. Prius koster 25.000 dollar i USA. Volt vil koste 40.000
  2. Hybridbilen Chevrolet Volt kan bare gå 64 kilometer på ren batteridrift med fulladet batteri. TIl sammenlikning kan Byd F3DM, som jeg har blogget om tidligere, gå 400 kilometer på fullt batteri.

Selv er jeg i tvil om kritikken er presis nok. Det blir feil å måle hybridbiler ut fra rekkevidde kun på elektrisk. Toyota Prius 2010 har også bare en rekkevidde på 20 kilometer om den kun går på batteri. Forrige generasjoner har enda kortere rekkevidde og har likevel solgt bra.

Og prisen står i stil til hva du får. Vi har ikke sett noen trafikksikkerhetstester av Byd F3DM, og vi det er en billigere bil. Viktigst er kanskje at Byd ser eksepsjonelt kjedelig ut, mens Volt oser av vil-ha-faktor. Der knuser den samtlige hybrider på markedet.

Jeg tror det er håp.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *