Tidligere denne uka skrev jeg om hvordan jeg skal bygge om bensinbilen min, som i dag slipper ut 198 gram co2 til å bli en miljøbil som slipper ut mindre enn Toyota Prius for bare fem tusen kroner. Jeg tok beslutningen etter å ha lest om Petter Stordalen som har gjort det samme med en stor suv.

Men det som gikk meg hus forbi, var at samferdselsministeren noen dager senere sa at denne ombyggingen vil hun gjøre lovlig. Jeg søkte nettet rundt, men klarte ikke å finne saken, som bare sto i papirutgaven. Men siden jeg er abonnent, fant jeg den til slutt i DN sin eAvis. Jeg legger ut en faksimile her. I saken sier hun, riktignok i litt uklare vendinger, at hun vil be Vegdirektoratet om å utarbeide et regelverk for E85 konvertering. Dermed vil det med andre ord bli lovlig.

Jeg tror vi kan takke miljøorganisasjonen Zero for initativet. De har tidligere tatt opp problemet med manglende regelverk med departementet. De mener også å ha dokumentasjon på at bioetanol faktisk er mer miljøvennlig enn bensin når man inkluderer ulempene med bioetanol og produksjon av dette. Det kommer jeg inn på i detalj i en blogg senere.

Uansett. Fint for meg at det blir lovlig. Jeg som bygger om bilen min like etter påske.

FireShot capture #35 - 'avis_dn_no' - avis_dn_no_zmags

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *