oslobystyre-twitter Det strømmer på med nye brukere til direktemeldingstjenesten Twitter om dagen. I går fikk jeg en epost der det stod "Oslo Bystyre is now following you on Twitter". Da vet du tjenesten er i ferd med å bli mainstream.

Det er en fin anledning til å lære bort hvordan du kan få flere lesere til bloggen din ved å automatisk sende en statusoppdatering til Twitter og Facebook.
image

  1. Finn RSS feeden til bloggen din.
  2. Registrer deg som bruker på twitterfeed.com. Dette er en tjeneste som automatisk følger med på RSS feeden din og poster til Twitter når du har postet noe nytt. Vær obs, fordi denne tjenesten kan misbrukes. Om du poster fem blogposter hver dag, blir dette oppfattet som søppelreklame. Men om du poster nå og da, er dette en fin tjeneste.
  3. Legg inn overvåkning av din bloggs RSS feed på twitterfeed. På prefix kan du skrive for eksempel "Jeg har blogget: " så blir det lett for alle som følger deg å forstå hva du har postet.
  4. Ferdig. Med litt forsinkelse vil det fra nå automatisk postes til Twitter neste gang du blogger.

Hvis du vil gå enda et skritt videre, kan du få Twitter til å poste statusmeldinger til Facebook. Det er også ganske lett

  1. Logg deg inn på Facebook.
  2. Installer Twitter applikasjonen på Facebook.

Når du nå Twittrer, vil din Facebook status automatisk bli oppdatert. Og når du blogger, vises det både på Twitter og Facebook automatisk. Erfaringen min er at det fører til at du får bloggkomentarer på Facebook. Men det er jo greit.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *