Det er allerede kjent at Klikk.no og Nettavisen har etablert et trafikksamarbeid på nett. Allerede nå kan vi se de første resultatene av det. På skjermbildet av Nettavisens forside nedenfor vises to eksempler på hvordan Nettavisen sender trafikk til klikk.no. I menyen ligger en statisk lenke til Klikk og for å lese hele saken på henvisngen til høyre vil du også havne hos klikk.no. Erfaringsmessig vil en artikkel generere mye mer trafikk enn en statisk lenke i menyen.

image 

Ideen med samarbeidet er at vi genererer trafikk til hverandre. Derfor har klikk i dag lagt om bunnen av alle sider. Også det vi kaller footeren. Nå inneholder bunnen vår alltid de tre viktigste sakene fra Nettavisen.no og Side2.no. Den inneholder også de tre viktigste fra klikk.no. Tidligere viste vi den siste saken fra hver seksjon under artiklene. Men den siste saken var ofte en lite viktig sak, så vi følte det ble feil. Det er også færre saker og større bilder nå enn før. Saken er også blitt kortere som en konsekvens av ommleggingen. Nedenfor kan du se hvordan bunnen av alle sidene våre er nå. Alle klikk på disse henvinsingene vil lede deg som bruker tilbake til Nettavisen. I hovedsak er det liten dobbeltdekning mellom det Klikk skriver og det Nettavisen skriver dermed vil du som leser får et bedre produkt. Og begges saker vil bli mer kjent og forhåpentligvis mer lest.

image

Du husker sikkert ikke hvordan bunnen av siden så ut før. Men når du ser på skjermbildet av det under, er du sikkert enig med meg i at innrykket er langt ryddigere nå:

image

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *