Mens direktørene i GM flyr rundt i sine privatjetter og tigger amerikanske skattekroner for å redde produksjonen av store, tunge og tørste personbiler, gjør konkurrentene i Asia stadig nye fremskritt. Chevrolet Volt er lyspunktet hos GM. Det er en splitter ny hybridbil som kan lades via strømnettet. Toyota Prius som nesten er enerådende i hybridmarkedet mangler mulighet for å lades via ledning (kalles gjerne plugin), på den lades batteriet bare av bremsene og av en dynamo når bensinmotoren slår inn. Det går dessuten rykter om at Volt får polymerbatteriet jeg har skrevet om tidligere. Det er bra. Problemet er at bilen ikke selges ennå. GM har til og med nettopp utsatt planene om å sette opp en ny fabrikk for å bygge den. Det som er helt sikkert er at Volt ikke kommer til å selges i 2009. Spørsmålet er om de klarer 2010.

I mellomtiden fungerer konkurransen. I Kina kunne du fra forrige uke kjøpe en plugin hybrid. Merket heter Byd, logoen ser du til høyre her. Bilen heter F3DM. I rettferdighetens navn må det sies at den ikke blir tilgjengelig i Europa før 2010. BBC har kjørt bilen, og likte den overraskende godt. Den har en en liters bensinmotor på 50kW og tilsvarende kraftig elmotor under samme panser.

Det blir spennende å se hvordan salget av bilen går, og hvordan amerikanerne reagerer på utklassingen.

Denne videoen fra You Tube viser mer av bilen.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *