Med gratisprogrammet Windows Live Writer er det utrolig lett å poste til webloggen din på klikk.no. Denne bloggen er skrevet lokalt på min datamaskin og sendt til bloggen med et tastetrykk. Programmet fungerer omtrent som word. Når du trykker på publisert, blir innlegget oppdatert på bloggen din direkte. Mye lettere enn jeg hadde trodd.

Jeg er ingen erfaren bruker av dette programmet, men jeg vil tippe det også er lett å kryssposte, slik at du kan poste det samme innlegget til flere steder. Dette er kjekt dersom du allerede har en weblogg et annet sted, men likevel kunne tenke deg å poste innleggene på klikk i tillegg. Skal utforske disse mulighetene senere.

Men jeg allerede funnet morsomme funksjoner. For eksempel funksjonen for å sette inn kart. Det tok meg ti sekunder å legge inn flyfoto av kontoret vårt, for eksempel:

Kartbilde

Det er også mye lettere å legge inn bilder og video i bloggen din. Dessuten kan du bygge ut programmet med en rekke plugins som gjør det lettere å bruke bilder du har på Flickr. Facebook eller Picasaweb i bloggen din.

Du finner også plugins for en hel rekke andre ting. 

Men det er ingen grunn til å ta mitt ord for det. Ta heller en titt på artikkelen Top 10 reasons for using Windows Live Writer for writing your blog posts.

(Hvis du bruker Mac, Linux eller bare har et annet favoritt bloggeprogram, klarer du sikkert å sette opp det til å poste til klikk også. Det eneste du trenger å vite er at vår adresse for å ta i mot spørringer fra MetaWeblog API er denne: http://snakk.klikk.no/blogs/metablog.ashx )

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *