Journalistikk på nettet krever helt andre virkemidler enn på papir. Det er viktigere å være åpen, raus og mottakelig for alternative synspunkter. Derfor har blant annet klikk.no fra første dag gitt leserne mulighet til å kommentere på alle artikler.

Nå går vi ett skritt videre. Tjenesten Twingly viser og lenker tilbake til alle blogger som skriver om artikler på klikk.no. Tidligere har Dagbladet.no og VG.no tatt i bruk tjenesten.

Det er viktig å lytte til brukeren. Twingly lar oss følge den store samtalen på nettet om våre saker, selv om diskusjonen foregår på bloggerens eget nettsted. Vi linker ut til bloggerne som takk for kommentarene.

Et annet mål for klikk.no, som offisielt ble lansert 1. september, er å bli mer kjent hos bloggerne. Klikk har foreløpig rundt 400.000 unike brukere i uken og er i rask vekst.

Vi tror det er attraktivt for de å skrive om det vi gjør når vi lenker tilbake. Og vi vet de har mange viktige innspill og korrektiver som vi lover å lytte til. Vi håper du som blogger mener det samme.

Slik virker det.

Du skriver bloggen din på vanlig måte. Hver gang du legger inn en direktelenke til en av våre saker, snapper søkemotoren opp det og linken vises på vår sak etter en stund. Dersom bloggen din ikke blir snappet opp av søkemotoren automatisk, kan du lese mer her om hvordan du setter den opp.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *