Journalisten.no er i disse dager i ferd med å lansere sitt nye nettsted. Etter å ha vurdert profesjonelle systemer og funnet at alle hadde fundamentale svakheter, landet redaksjonen på det dugnadsbaserte publiseringsystemet Drupal. Drupal er basert på åpen kildekode og er gratis. Den største kostnaden blir dermed å tilpasse systemet til ditt behov. Grovarbeidet for å få systemet til å likne på det man trenger i nettavis, er blitt gjort av nettavisa til den danske avisa Information. Noe av det er dokumentert på nettstedet TheOpenSourceNewspaper, mens det meste sitter i hodet til ildsjelene i Danmark.

Resultatet er er superbillig og superdynamisk publiseringssystem. Redaksjonen kan selv bestemme når de ønsker å innovere, og er ikke avhengig av at en kommersiell leverandør finner forbedringen fornuftig. Også ABC Nyheter og Tromsøby kjører forøvrig på Drupal.

Du kan se testinstallasjonen live på http://beta.journalisten.no/ . Det blir spennende å følge prosjektet videre.

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *