Fredag morgen hadde NRK et innslag på Nyhetsmorgen der valget i Angola var tema. Jeg er ikke i tvil om at den norske observatøren har rett i at valget ble avviklet på en kaotisk og ustrukturert måte. Det har vært tilløp til uro og alt tyder på at det har vært dårlig forberedt. Dagbladet.no skriver at Kaosvalget fortsetter lørdag

Det som imidlertid fikk meg til å satse opp var denne formuleringen av hva som var galt med valget, fra samme observarør (saken er ikke lagt ut på nrk.no, så jeg får ikke lenket)

"Det var lange køer og mange måtte snu. Når folk må snu og ikke får stemt, da er valget en skandale" (Sitert fritt etter radio-hukommelsen min)

Det er her vi kommer til poenget. Har dere glemt hvordan valget i Norge ble avviklet i fjor? Det var hundrevis av folk i kø og jeg snakket selv med eller så minst tretti personer som snudde på grunn av køene. På Sinsen skole, der jeg tilfeldigvis gikk forbi, var køen på tre hundre meter like før valglokalene stemte. Da jeg kom ned til Sofienberg, var det også hundre meter kø og folk som snudde. 

Som vi husker skjedde det samme også i 2003 da noen lokaler var rause og tok inn køene, mens andre var formelle og stengte og sendte folk hjem.

På tide å få på plass et system med elektronisk stemmegiving?

Google AdSense – Automatic placement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *